tirsdag den 13. september 2011

Hybenmarmelade



Hyben er en rigtig elske / hade plante. På den ene side er den smuk, når den blomstrer, og den er med til at skabe læ og ly samt holde på sandet i klitterne ved havet. På den anden side breder den sig som ukrudt og stikker ad h til. De knaldrøde hybenfrugter kan man bruge til at lave kløpulver af, men man kan jo også vælge at bruge dem til en velsmagende marmelade.


Her er en ud af mange forskellige opskrifter fundet på internettet. Rigtig god fornøjelse.


Blomst og stilk klippes af de friske hyben, der derefter flækkes. Kernerne fjernes. Hybenskallerne skylles, hakkes fint på bræt eller blendes.
Koges under låg i vand og citronsaft i ca. 15 min.
Det meste af sukkeret tilsættes og koges med i 10 min. Melatin og resten af sukkeret blandes omhyggeligt, drysses i frugten under omrøring og koges med i 2 min.
Marmeladen skummes, fyldes i atamon-skyllede glas og lukkes.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar